Açık Kapı Projesi Vatandaşların Sorunlarına Çözüm Üretiyor

MUĞLA HABER – Muğla’da vatandaşların sorunlarını yerinde dinlemek ve çözüm üretmek amacıyla yürütülen Açık Kapı Projesi, 2024 yılı boyunca 3 bin 191 başvuru alarak kamu hizmetlerinin daha etkin hale gelmesini sağladı.

Valimiz Sayın Dr. İdris Akbıyık’ın himayelerinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Açık Kapı Şube Müdürlüğü personeli il merkezi ve ilçelerde vatandaşlarla bir araya gelerek Açık Kapı uygulaması hakkında bilgilendirmelerde bulunmaya devam ediyor.

Sorun, talep ve önerileri yerinde dinlemek, çözüm noktasında bilgilendirmeler yapmak amacıyla Ocak ayı içerisinde Açık Kapı Şube Müdürlüğü ile Menteşe, Bodrum, Milas, Marmaris ve Fethiye Kaymakamlığı Açık Kapı personellerince hanelere ve vatandaşlarımızın bulunduğu sosyal alanlara gidilerek görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Menteşe, Dalaman, Ortaca, Marmaris, Fethiye, Bodrum ve Milas ilçelerinde 29 mahallede yapılan görüşmelerde talepleri olan vatandaşlarımızın başvuruları alınarak; ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına hem Açık Kapı sistemi üzerinden gönderilmiş hem de birebir ilgili kurumlarla görüşmeler gerçekleştirilerek hızlı çözümler üretilmiştir.
Devlet ve vatandaş arasındaki iletişimin daha etkin olması, kamu hizmetlerinden daha hızlı faydalanmak adına bilinç düzeyinin artırılmasına yönelik yürütülen çalışmalarda; vatandaşlarımız mahallelerinde, hanelerinde bizleri görmekten ve misafir etmekten memnuniyet duyduklarını dile getirmişlerdir.

Açık Kapı’ya 2024 Yılında 3 Bin 191 Başvuru Yapıldı
Vatandaşların taleplerinin alınarak takip edilmesi, sonuçlandırılması, kamu kurumları ile vatandaşlar arasında aktif iletişimin sağlanarak vatandaş memnuniyetinin artırılmasına yönelik çalışmalar yürüten Açık Kapı’ya ilimizde 2024 yılı içerisinde 3 bin 191 başvuru yapıldı.
Valiliğimiz ve Menteşe, Bodrum, Milas, Marmaris ve Fethiye Kaymakamlıklarımızda hizmet veren Açık Kapı birimlerimizce; e-devlet, internet, mobil uygulama ve yüz yüze yapılan vatandaş başvurularının tamamı sonuçlandırıldı.

693 başvurunun Milas ilçesinden yapıldığı 2024 yılında; 487 başvuru Fethiye, 466 başvuru Bodrum, 394 başvuru Menteşe, 242 başvuru Ortaca, 209 başvuru Marmaris, 190 başvuru Dalaman, 137 başvuru Yatağan, 108 başvuru Ula, 106 başvuru Köyceğiz, 88 başvuru Seydikemer, 51 başvuru Datça ve 20 başvuru Kavaklıdere’den yapıldı.

Valilik hizmetleri, eğitim, çalışma ve sosyal güvenlik, yerel yönetimler, gıda, tarım ve hayvancılık, çevre şehircilik, emniyet ve güvenlik, enerji gibi çok çeşitli hizmet başlığı seçeneği sunulan başvuru ortamında ilimizde en çok seçilen hizmet başlığı yüzde 70’lik oranla sosyal yardım konusunda oldu.

Yüzde 65’lik oranla en çok kadınlar tarafından yapılan başvuruların; 2 bin 885’i ülkemizin dijital yüzü olan e-devlet üzerinden yapılırken, internet üzerinden 182, yüz yüze ise 124 başvuru alındı. Bir önceki yılda olduğu gibi 2024 yılında da sisteme başvuru yapanların çoğunluğunu kadınlar oluşturdu.

Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede de bir başvuru mekanizması olarak hizmet yürüten birimlerimizce Kadın Destek Uygulamasının (KADES) bilinirliğinin artırılması yönünde çalışmalara destek olunmaktadır. Ayrıca her türlü bağımlılığa yönelik olarak koruma, önlem ve psiko-sosyal destek sağlamak amacıyla ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde hizmetler yürütülmektedir.

Exit mobile version